tirsdag 14. januar 2014

Daniel Branca

Daniel Branca ble født i Buenos Aires i 1951. Argentina har helt siden 1944 hatt Disneybladet El Pato Donald, og Branca kom tidlig i gang med en ukentlig dose med Mikke og Donald. Han var i barndommen svært opptatt av malerkunst. Han ville utdanne seg som kunstmaler, men likte også tegneserier, og allerede som 14-åring tegnet han for barnemagasinet "Satyricon". På slutten av 60-tallet, og starten av 70-tallet jobbet han mye med tegnefilm, og TV-Reklame.

I 1976 flyttet han til Spania, og året etter begynte han å tegne Disney-serier. Hans store idol var Carl Barks, og han prøvde seg på å tegne figurene fra Andeby. Han praktiseres også i dag som en av de største serietegnerne i Disney.

Brancas historier kan ofte minne om 10-siderne til Barks. Her er Donald rastløs, og flink i en spesiell ting, men til slutt går alt galt, og Donald flytter evt. til et avsidesliggende sted. Mens i de lengste historiene er ofte Onkel Skrue i hovedrollen, og kjemper bl.a. mot Magica og/eller B-gjengen.

Rundt 2004 skapte han "Hokus og Pokus", de to "niesene" til Magica fra Tryll. Disse kom ikke i noen historie før i 2010. Branca døde 28. januar 2005, 53 år gammel av hjerteinfarkt. Han huskes som en veldig dyktig tegner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar